Aloite HB-mallin käyttöönotosta työn alla

Teemme vaikuttamisaloitetta henkilökohtaisen budjetoinnin käyttöönotosta, ja etsimme mukaan toimijoita, jotka jakavat kanssamme asian tärkeyden.

Henkilökohtaisella budjetilla ihmislähtöisiä palveluita

Nykyisten palveluiden järjestämistapojen rinnalle tarvitaan myös yksilöllisempi tapa toimia. Henkilökohtaisen budjetoinnin (HB) toimintamalli antaa suuremman vaikutusvallan palveluihin ja vahvistaa samalla henkilön itsemääräämisoikeutta sekä osallisuuden toteutumista.

Toimintamallin käyttöönottoa on edistettävä

Henkilökohtaista budjetointia on Suomessa kehitetty ja kokeiltu pitkään. Kokemukset ovat olleet kannustavia ja suhtautuminen myönteistä niin palveluiden käyttäjien, järjestäjien kuin tuottajien keskuudessa. Toimintamallin laajamittaisempi käyttöönotto edellyttää kuitenkin erillistä lainsäädäntöä. Ehdotus Suomen HB-mallista on valmistunut, ja se on sovitettavissa osaksi kehittyvää sosiaalihuollon järjestelmää sekä uudistuvaa vammaislainsäädäntöä.

Vaikuttamisaloite henkilökohtaisen budjetoinnin käyttöönotosta

Mielestämme HB-mallin käyttöönoton tulisi tapahtua tulevan hallituskauden aikana. Teemme aiheesta vaikuttamisaloitetta ja etsimme mukaan toimijoita, jotka jakavat kanssamme asian tärkeyden. Ota meihin yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoa vaikuttamisaloitteesta antaa:

Petteri Kukkaniemi, kehittämispäällikkö

petteri.kukkaniemi@kvps.fi, puh. 040 540 4403