Mahdollisuudet ja toimijuus muutostilanteissa – kokemuksia kokeilemalla kehittämisestä

Suuntaamossa toukokuussa vieraana vammaispalveluiden palveluvastaava Päivi Kaukovuo-Nykänen Päijät-Hämeen hyvinvointialueelta. Tervetuloa mukaan!

Kevään Suuntaamoissa aiheena on muutoksen mahdollisuudet. Käsittelemme systeemiä, systeemistä johtamista, sitä mitä muutoksessa tapahtuu ja miksi, millaisia mahdollisuuksia näemme ja löydämme, mitä on muutoskyky ja mistä se muodostuu sekä miksi ylipäätään meidän on tärkeää keskittyä muutokseen juuri nyt.


Suuntaamo – ihmislähtöisen tuen yhteiskehittämisen verkosto 4.5.2023

Toukokuun Suuntaamossa sukellamme syvemmälle muutoksen maailmaan ja etsimme keinoja tehdä muutos eläväksi arjessa, käytännön tasolla.

Kokemuksiaan kokeilemalla kehittämisestä saapuu jakamaan vammaispalveluiden innovatiivinen kehittäjä, Päivi Kaukovuo-Nykänen Päijät-Hämeen hyvinvointialueelta. Vammaispalveluiden palveluvastaavana Päivin tehtäviin kuuluu erilaisten kehittämisprosessien koordinointi ja organisointi alueella, ja hän on viime vuosina työskennellyt useissa erilaisissa kehittämishankkeissa. Päivin ammatillisen intohimon kohteena on ennen kaikkea asiakkaiden ja henkilöstön kanssa tehtävä kokeileva kehittämistyö sekä siihen liittyvien tukitoimien ja mahdollisuuksien etsiminen.

Tapahtumassa on mukana myös Päijät-Hämeen hyvinvointialueen asiakasraatilaisia kertomassa Asiakasraadin toiminnasta, sen sisällöistä ja mahdollisuuksista vaikuttaa.


Päivän teemoina mm. itseohjautuvuus sekä asiakasraatitoiminnan kehittäminen

Suuntaamossa kuullaan tarkemmin siitä, miten itseohjautuvuutta ja kokemusasiantuntemuksen hyödyntämistä on kehitetty.

Itseohjautuvuuden on todettu edistävän työntekijöiden motivoitumista ja työtyytyväisyyttä, kyse on mm. työntekijöiden mahdollisuudesta itse vaikuttaa omaan työhönsä. Itseohjautuvuutta on Päijät-Hämeen vammaispalveluiden yksiköissä kehitetty Filosofian Akatemian luoman videotyöpajakonseptin avulla. Tavoitteena on ollut kannustaa yksiköitä kokeilemalla kehittämiseen tarjoamalla yksiköiden käyttöön kehittämistä helpottavia työvälineitä. Prosessin myötä yksiköissä on lähdetty viemään eteenpäin useita erilaisia konkreettisia, arjen työtä helpottavia kehittämiskokeiluja.

Asiakasraatitoimintaa on lähdetty kehittämään osana asiakasosallisuuden vaikuttavuusvalmennuksen kokeilua. Kehittämistyön tavoitteena on ollut nostaa esiin asiakasraatitoiminnan kehittämistarpeita ja pohtia yhdessä, mistä oikea asiakasosallisuus raadissa koostuu, ja miten asiakasraatitoimintaa ja asiakasraatilaisia voidaan parhaiten tukea vaikuttamistyössä. 

Puheenvuorojen lisäksi tapahtumassa varataan aikaa yhteiselle pohdinnalle aiheen äärellä. Lämpimästi tervetuloa!


Tapahtuma-aika ja -paikka

  • Torstaina 4.5.2023 klo 9.30 – 11.00
  • Teams -kokous (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on maksuton ja edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja

Petteri Kukkaniemi

Petteri Kukkaniemi

petteri.kukkaniemi@kvps.fi

p. 040 540 4403

Kevään tapahtumia

Järjestämme keväällä myös muita tapahtumia, joiden teemana on muutos. Tule mukaan!

To 13.4.2023 klo 9:30-11:00SUUNTAAMO: Mahdollisuudet ja toimijuus muutostilanteissa
– systeeminen näkökulma muutoksen tekemiseen
Etätilaisuus

Linkki tapahtumasivulle
Ti 30.5.2023 klo 10:30-15:30Mahdollisuudet muutoksessa
-tilaisuus Tampereella
Läsnä ja etänä

Linkki tapahtumasivulle
Ti 6.6.2023 klo 9:30-11:00SUUNTAAMO: Mahdollisuudet ja toimijuus muutostilanteissa
– esimerkkejä tuen järjestämiseen ja organisointiin
Etätilaisuus

Linkki tapahtumasivulle